PowerOfSleep.jpg

18
november

2019

⟩ Opleiding

The Power of Sleep: a Wake-up call

Hoge werkdruk? Stress-gevoelig? Vreet dit wel eens aan je slaap? Ben je moe overdag? Te weinig energie? Prikkelbaar? Hoofdpijn? Lukt het je soms niet om je te concentreren? Slaaptekort is dikwijls de grote boosdoener voor deze problemen. 

Ontwaak uw optimaal prestatievermogen, welzijn en energie-niveau
“The Power of Sleep” is een dynamische en interactieve opleiding, geanimeerd door Dr. Inge Declercq,  waar je een massa inzichten meekrijgt over kwaliteitsvol slapen, stress verminderen én over gezond leven. Je krijgt tools en tips mee die onmiddellijk toepasbaar zijn om zowel je energieniveau overdag als je slaapkwaliteit te optimaliseren. 

Wat neem je mee uit deze opleiding?

 • Welke processen beïnvloeden onze slaap en waak? Hoe werkt de slaap-waak cyclus?
 • Hoe ziet de ideale slaap eruit en hoe is die te bekomen? Begrijpen en inzien wat men overdag kan doen voor een betere nachtrust 
 • Verband tussen slaap en stress en tools voor stress vermindering
 • Voor zichzelf de (alarm-)tekens herkennen van tekort aan kwaliteitsvol slapen
 • Taboes en mythes rond slaap, rond gebrek aan slaap en rond slaapstoornissen opheffen
 • Wat als het niet lukt om in te slapen? Of om door te slapen? Wat is daar concreet aan te doen?
 • Nuttige informatie over dutjes doen overdag
 • Verband tussen licht en slaap
 • Verband tussen voeding en slaap
 • De invloed van bewegen op slaap
 • Antwoorden op uw vragen over slaap en energie overdag

Kwaliteitsvol slapen is een sleutel voor een optimaal prestatievermogen, energie en gezondheid; één van de essentiële pijlers van gezondheid, even belangrijk als voeding en beweging!

Lesgever: Dokter Inge Declercq

Dr. Inge Declercq is arts, neuroloog en gecertifieerd slaap expert (ESRS board certified). Empathie, mensen helpen vanuit een wetenschappelijk onderbouwd pragmatisme zijn haar leidraden.

Daarenboven heeft ze altijd veel belang gehecht aan diversiteit: ze combineerde het laatste jaar van haar opleiding Geneeskunde  aan de KULeuven met een Bachelor in Filosofie aan de Franstalige ULB, deed een deel van haar opleiding in het buitenland, vervolmaakte haar deskundigheid met een universitaire opleiding in de cognitieve gedragstherapie voor insomnia (CBT-I) aan de ULB, volgde met succes een ICF gecertifieerde coach-opleiding, en deed ze aanvullende opleidingen in chrono-biologie en stress-coping technieken.
Haar uitgebreide klinische ervaring bouwde ze op door een ziekenhuiscarrière, die inmiddels zijn voortgang vindt in haar huidig werk in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Met als motor haar multidisciplinaire bagage en vooral veel passie voor kwaliteitsvol slapen en leven, heeft ze het SleepWell&StressLess programma ontwikkeld. 
Inge’s rode draad: De kracht van herstellende slaap als sleutel voor optimaal functioneren, prestatievermogen en vitaliteit.   

Interesse? Schrijf je snel in, stuur je gegevens door naar info@bcdr.be

Let op, om de kwaliteit van de workshop te bewaren zijn er slechts 20 inschrijvingen mogelijk. Snel zijn is dus de boodschap!

Wanneer: maandag 18 november van 19u tot 21u

Prijs: € 195,00 excl. btw

Locatie: Businesscenter De Regio, Olenseweg 375, 2260 Westerlo