Bedrijfsbezoek: Een smakelijk avontuur bij Wijndomein Walterus

Een dag vol genot en ontdekking wachtte ons tijdens het bedrijfsbezoek aan Wijndomein Walterus in Lille. Met de zon aan onze zijde werden we hartelijk ontvangen door het gepassioneerde team, klaar om ons mee te nemen op een reis door de betoverende wereld van wijn.

Een fascinerende rondleiding

Tijdens de rondleiding werden we meegenomen in het verhaal van de familie achter Wijndomein Walterus. Met trots en passie deelden ze hun kennis en ervaring in de kunst van het wijnmaken. We leerden over het zorgvuldige proces, van de groeiende wijnranken tot het oogsten van de rijpe druiven. 

 

Hun reis startte als een bescheiden hobby, gedreven door de liefde voor wijnmaken. Wat begon als een avontuur in de achtertuin, heeft zich ontwikkeld tot iets buitengewoons. Vandaag de dag kunnen ze trots zeggen dat ze jaarlijks 6000 flessen wijn produceren, waarvan elke slok doordrenkt is met hun onvervalste toewijding. Maar hun reis gaat verder dan alleen wijn. Gedreven door hun grenzeloze creativiteit hebben ze ook een aantal opmerkelijke gins op de markt gebracht.

 

Dit is in ieder geval geen gewoon verhaal van wijnmaken. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, hard werken, en van de vreugde die voortkomt uit het volgen van je passie.

Een feest voor de zintuigen

Na de rondleiding werden we getrakteerd op een weelderige tapasschotel, vergezeld van de proeverij van hun drie bijzondere wijnen. Een witte, een rosé en een rode, elk met een uniek verhaal. Van de naam tot het etiket op de fles, elk detail vertelt een volledig eigen verhaal.

 

Nadat we de wijnen hadden geproefd, kregen we de gelegenheid om ook hun bijzondere gins te ervaren. Wat deze extra speciaal maakte, was hun duurzame karakter. Schillen en restanten die overblijven van het wijnproces worden zorgvuldig hergebruikt bij het creëren van deze verrukkelijke gins.

 

Deze ervaring van het proeven, gepaard met het ontdekken van hun unieke verhalen, verrijkte onze beleving en gaf ons een diepere waardering voor hun toewijding. Het zet je weer even met de beide voeten op de grond. Wijn is niet alleen een drankje, maar een kunstvorm die gecreëerd wordt met passie en een diep geworteld verlangen om anderen te betoveren met een verhaal, fles per fles.

Netwerken en verbinden

Het bedrijfsbezoek aan Wijndomein Walterus bood niet alleen een kans om te genieten van de wijnen, gins en hapjes, maar het was ook een gelegenheid om te netwerken en te verbinden met andere gedreven ondernemers. Tijdens het evenement werden interessante gesprekken gevoerd en waardevolle connecties gelegd. 

 

Als kers op de taart kreeg iedereen aan het einde van de dag een mooie goodiebag mee naar huis.

 

We willen Wijndomein Walterus nogmaals hartelijk bedanken voor hun warme gastvrijheid en het delen van hun passie voor wijn én het ondernemerschap. Het was een onvergetelijke ervaring die ons heeft geïnspireerd en verrijkt. We kijken nu al uit naar de volgende bijzondere activiteit binnen onze bruisende community.

Zelf deelnemen

Wil je zelf ook deelnemen aan toekomstige bedrijfsbezoeken en andere boeiende activiteiten van Business Club De Regio? Schrijf je dan nu in als lid en maak deel uit van een netwerk van gedreven ondernemers.

Deel deze post:

Related Posts

Terugblik op een fantastische BBQ!

Het slotevent van ons netwerkjaar was een daverend succes, mede dankzij het schitterende weer en de opkomst van 110 enthousiaste ondernemers. We kijken met trots, vreugde en voldoening terug op deze bijzondere dag.

Lees meer

Dartstoernooi voor bedrijven

Op 12 april organiseerde we een dartstoernooi. Niet zomaar een dartstoernooi, nee eentje voor het goede doel. Namelijk Plus & Co, ze staan in voor een warme thuis voor (jong)volwassenen met een beperking.

Lees meer

Word nu lid en geniet van alle voordelen die BCDR te bieden heeft.