Business and Sport: Een realistische kijk vanuit het veld  

Terugblik op ons Business and Sports event waar we meer te weten kwamen over hoe sport en business hand in hand gaan. We werden meegenomen in de visies van onze acht panelleden, die ons inspireerden met hun kennis en ervaring.

Sport and business: Een realistische kijk vanuit het veld

Afgelopen week organiseerde we met  Businessclub De Regio een avond waar sport en ondernemerschap samensmolten. Het werd een avond vol eye-openers! Waar onze panelleden, variërend van een meervoudig wereldkampioen volleybal tot voormalige Rode Duivel, hun inzichten deelden. 

De Harde Financiële Realiteit

Een van de eerste inzichten, was dat sportverenigingen nauwelijks kunnen overleven zonder sponsoring. Maar deze relatie is niet eenzijdig. Als ondernemer is het cruciaal om te weten welke sportverenging  je sponsort en of hun ethische praktijken overeenkomen met die van jouw bedrijf. 

De toekomst van de sportwereld

Een van de discussiepunten tijdens onze avond was de rol van jeugdopleidingen in de sportwereld. De stelling “Wordt er nog te weinig geïnvesteerd in jeugdopleidingen?” zorgde voor een levendige uitwisseling van standpunten onder onze panelleden en publiek. Terwijl Jeroen Vanlooy (eindredacteur RTV) betoogde dat er reeds voldoende middelen worden toegewezen aan de jeugd, was Thomas Caers (directeur van To walk again) van mening dat er juist meer geïnvesteerd moet worden om de toekomst van de sport te verzekeren.  

Een andere stelling die ter sprake kwam, was de vraag of transfergelden van eliteploegen gefinancierd mogen worden met het lidgeld van de jeugd. De meerderheid van het panel sprak zich hier resoluut tegen uit. Deze discussie illustreerde de ethische dilemma’s waarmee sportorganisaties geconfronteerd worden bij het zoeken naar financiële middelen en benadrukte het belang van transparantie binnen de sportwereld. 

Het opbouwen van zakelijke relaties

Na het interessant panelgesprek was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en te netwerken. De aanwezigen kregen de kans om niet alleen met elkaar te netwerken, maar ook met onze panelleden. Het was de gelegenheid om inzichten uit te wisselen over de dynamiek tussen sport en ondernemen. 

Conclusie

De avond was leerrijk voor alle aanwezigen, waarbij de relatie tussen sport en ondernemerschap helder werd belicht.  

 

Wil jij als ondernemer de weg naar duurzaamheid verkennen? Kom dan naar ons event op 21 maart waar we het eerste circulaire gebouw van België gaan bezoeken. Na de rondleiding ontdekken we de sdg-kaarten. Heb jij zin om meer te weten over duurzaam ondernemen? Klik hier op de link en schrijf je in!  

 

Deel deze post:

Related Posts

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het nieuwe jaar komt eraan, en voor ondernemers betekent dit vaak een moment van reflectie en planning. Het stellen van doelen is een veelbesproken onderwerp: hoe kunnen we onze bedrijven laten groeien, meer klanten aantrekken en onze ambities waarmaken?

Lees meer

Word nu lid en geniet van alle voordelen die BCDR te bieden heeft.