LinkedIn insights: Slim spelen en winnen in het bedrijfsspel

Terugblik op onze opleiding LinkedIn met de deskundige uitleg van Veerle Van Aken hebben we weer veel bijgeleerd over het platform en hoe we onze zichtbaarheid kunnen vergroten. Een avond vol waardevolle inzichten en leren van elkaar!⁠

LinkedIn insights: Slim spelen en winnen in het bedrijfsspel

Vorige week, op 18 januari, organiseerden we met Business Club De Regio een boeiende workshop over LinkedIn, gegeven door #socialmediamentor Veerle Van Aken van ILikeMedia. Deelnemers, van ervaren gebruikers tot nieuwkomers op het platform, werden meegenomen door het doolhof van LinkedIn, van persoonlijke profielen tot bedrijfspagina’s.

Een diverse duik in LinkedIn's wereld

Met een gevarieerd publiek waren de tips afgestemd op verschillende niveaus van expertise. De workshop, die zowel het persoonlijk profiel als de bedrijfspagina behandelde, onthulde strategieën om effectief te navigeren in wat soms aanvoelt als het ‘Monopoly’ van het online zakendoen.

Wat hebben we zoal geleerd?

  • Actief zijn loont: Een minimale investering van 6 minuten per dag (of 30 minuten per week) maakt je al tot een actieve LinkedIngebruiker.
  • Start slim: Start als beginner met het optimaliseren van je persoonlijk profiel in 10 stappen.
  • Comment is King: Commentaar geven op een post is beter voor het algoritme dan enkel liken. Maar zorg dat je comment minstens 5 woorden bevat.
  • SEO essentials: Geef oa je profielfoto en header een betekenisvolle naam en verwerk je belangrijkste zoekwoorden erin.
  • Eigen hashtags en hashtag strategie: Ontdek je eigen merkhashtag en gebruik zorgvuldig gekozen hashtags in je posts (3-5 stuks).
  • Authenticiteit wint altijd: Laat perfectie achterwege, authentieke foto’s presteren beter.
  • De 80/20 regel: Houd 80% van je berichten informatief en 20% activerend.

Conclusie: Ben jij klaar voor de LinkedIn uitdaging?

Met deze inzichten ben je gewapend om LinkedIn effectief in je dagelijkse routine te integreren. Klaar om het spel te spelen en te winnen op het professionele platform? LinkedIn wacht op jou!

 

Wil je meer diepgaande discussies over de dynamiek tussen zaken en sport? Mis dan ons aankomende Business & Sport Event op 22 februari niet! Een indrukwekkend 6-koppig panel zal debatteren over de invloed van de zakenwereld op de sport. Reserveer je plek via deze link!

Deel deze post:

Related Posts

Dartstoernooi voor bedrijven

Op 12 april organiseerde we een dartstoernooi. Niet zomaar een dartstoernooi, nee eentje voor het goede doel. Namelijk Plus & Co, ze staan in voor een warme thuis voor (jong)volwassenen met een beperking.

Lees meer

Word nu lid en geniet van alle voordelen die BCDR te bieden heeft.