Ondernemerschap in de spotlight op Dag van de Ondernemer

Op de Dag van de Ondernemer willen we graag Dirk en Ilse in de kijker zetten, de dynamische krachten achter onze Business Club. Tijdens een kort interview polsten we naar hun ondernemersverhaal, persoonlijke drive en waardevolle tips voor mede-ondernemers.

Wat betekent ondernemerschap of ondernemer zijn voor jullie?

Ik denk dat we wel mogen stellen dat ondernemerschap gelijk staat aan een levensstijl, uiteraard verweven met onze passie en toewijding. Ondernemen gaat verder dan enkel de uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten, het omvat eerder een totale mindset, een manier van leven. Het betekent flexibilteit, innovatie en een voortdurende zoektocht naar mogelijkheden.

Welke aspecten zijn volgens jullie cruciaal voor ondernemers?

Essentieel voor ondernemerschap is inderdaad het omarmen van risico’s en het zien van uitdagingen als kansen. Het vergt niet alleen moed, maar ook een open geest en de bereidheid om buiten de reguliere paden te treden. Ondernemen is een delicate balans tussen vastberadenheid en kwetsbaarheid, waarbij hard werken en stress onvermijdelijke metgezellen zijn. Het gaat om het omzetten van obstakels in leermomenten en het zien van tegenslagen als brandstof voor groei en ontwikkeling.

 

Dirk benadrukt dat ondernemerschap ook een voortdurende afweging vergt tussen goede en minder gunstige beslissingen. Ilse voegt daaraan toe dat de kern van ondernemen vaak ligt in het element van durf. Het vermogen om beslissingen te durven nemen, risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan. Dit vraagt om een brede visie op de toekomst en de bereidheid om te groeien, zelfs wanneer er tegenslagen zijn die moeten worden overwonnen. Het vermogen om strategisch te handelen, zelfs in uitdagende situaties, is cruciaal voor het succesvol navigeren door de ups en downs van ondernemerschap.

Hoe belangrijk vinden jullie het om een stevig netwerk te hebben?

Wij geloven sterk in de kracht van netwerken. Het is voor ons geen luxe, maar een absolute noodzaak.

 

Een krachtig netwerk is de drijvende kracht achter groei, kennisuitbreiding en ondersteuning. Het vormt ook de kern van onze Business Club: het creëren van een omgeving waarin ondernemers elkaar kunnen vinden, inspireren en ondersteunen.

 

Graag benadrukken we hierbij ook het belang van het opbouwen van vertrouwen en persoonlijke relaties, zowel met klanten als medewerkers. Dat persoonlijke niveau tilt niet alleen onze bedrijven naar een hoger niveau, maar versterkt ook de samenhang binnen onze community.

 

Een anekdote die hier treffend op inspeelt, is een titel van een keynote waar Ilse eerder aanwezig was. Het idee dat ‘iedere ondernemer net een crimineel is’ legt de nadruk op de cruciale rol van een sterk netwerk. Niet om frauduleuze zaken na te streven, maar als symbool voor de waarde die een netwerk vertegenwoordigt. Zonder dit netwerk zou zelfs een crimineel niet kunnen functioneren. Bij ons ligt dit in lijn met onze kernboodschap: “Ondernemen doe je niet alleen.”

 

Zo zien wij onze Business Club ook: niet enkel als een netwerkplatform, maar als een community die het belang erkent van collectieve kennis, inspiratie en ondersteuning. Het is een plek waar de groei van elk individu hand in hand gaat met de groei van het geheel. Juist daarom blijven we ons inzetten voor dit netwerk: het biedt niet enkel kansen, maar draagt ook bij aan de evolutie en het succes van elk lid. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Welke impact heeft succesvol netwerken volgens jullie op zakelijke groei en ontwikkeling?

Succesvol ondernemen vergt toewijding, voortdurende inzet en een openheid om te leren van zowel triomfen als tegenslagen. Het draait niet enkel om het behalen van winst, maar vooral om het creëren van waarde voor zowel klanten als medewerkers. Als Business Club trachten wij te fungeren als een waardevolle steun en klankbord voor elke ondernemer.

 

Conclusie: Een lidmaatschap bij onze Business Club biedt kansen en mogelijkheden, vooral op het gebied van netwerken. Maar het opbouwen van een krachtig netwerk draait om een actieve betrokkenheid en investering in jouw eigen succes. Als Business Club staan wij klaar om ondernemers een helpende hand te bieden en hen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Samen bouwen we aan een solide en veerkrachtige toekomst voor onze bedrijven.

 

Deel deze post:

Related Posts

Dartstoernooi voor bedrijven

Op 12 april organiseerde we een dartstoernooi. Niet zomaar een dartstoernooi, nee eentje voor het goede doel. Namelijk Plus & Co, ze staan in voor een warme thuis voor (jong)volwassenen met een beperking.

Lees meer

Word nu lid en geniet van alle voordelen die BCDR te bieden heeft.